Lufthansa

Osnovana je 1926 kao “Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft”. 1933 promenjeno ime u Lufthansa. 1997 godine Lufthansa, Air Canada, SAS, Thai Airways und United Airlines su osnovali  "Star Alliance", prvu svetsku avio grupaciju, kojoj su kasnije prišli i drugi prevoznici. SWISS je integrisan kao nezavisna kompanija u Lufthansa Group 2005 godine. Flota broji preko 430 aviona. Najpopularnija kompanija na našem tržištu. Zajedno sa ostalim članicama Star Alliance pruža odlične konekcije za sve evropske i USA destinacije. Njen Frequent Flyer program pod imenom Miles & More pruža mnogobrojne pogodnosti svojim članovima.

 

   

British Airways

Najveća avio kompanija na svetu. Prvi let je bio 1919. godine između Londona i Pariza. Vodeća kompanija u Oneworld alijansi čija mreža obuhvata preko 600 destinacija u svetu.

   

Air France

Air France je nacionalna avionska kompanije Francuske sa sedištem u Parizu.osnovana je 1933. godine. Od 2004 ujedinjena je sa Holandskom avionskom kompanijom KLM

   

Austrian

Austrijska avio kompanija sa sedištem u Beču osnovana 1957. Austrian Airlines je jedna od glavnih avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi. Članica je Star Alliance.

   

Alitalia

Alitalia – osnovana 1947. Ima 3 leta dnevno na relaciji Milano-Beograd-Milano.  Od 2001, Alitalia je član SkyTeam-a alianse čija mreža obuhvata 728 destinacija u više od 130 zemalja. Flota broji 179 aviona.

   

Air Serbia

Air Serbia je nacionalni vazduhoplovni prevozilac Republike Srbije. Obavlja delatnost prevoza putnika i robe na redovnim i čarter letovima, obuke posada i vazduhoplovnog osoblja, izdavanja poslovnog prostora i druge delatnosti.

Obavlja saobraćaj ka preko 30 evro-mediteranskih destinacija direktno sa matičnog međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Takođe nudi prekomorske destinacije u Aziji, Australiji i Americi posredstvom code share partnera i partnera sa akcijskim kapitalom, Etihad Airways-a.

   

Turkish airlines

Turkish Airlines je glavna turska avio kompanija sa sedištem u Istanbulu. Članica je Star Alliance od 2007 godine. Od 2006 ima direktan let za Beograd iz Istambula kao i odlične konekcije za Bliski i Daleki Istok.

   

Swiss

Svis internešnal er lajns je nastala posle bankrota Sviserau 2001, koji je tada bio nacionalna aviokompanija Švajcarske. Najveći kreditori avio-kompanije, Kredit Svis i UBSsu dogovorili prodaju Kroser imovine Svisera. Kroser je kasnije promenila ime u Svis internešnal er lajns, i od 31. marta 2002. godine leti pod novim imenom kao nacionalna aviokompanija Švajcarske.

   

CSA Airlines

Czech Airlines je češka avio kompanija sa sedištem u Pragu. Osnovana je 1923 god. Glavno sedište je u Međunarodnom aerodromu Ruzyně, Prag (PRG). Preko 2 miliona putnika lete sa Czech Airlines-om godišnje. Članica je SkyTeam-a. Na našem tržištu poznata je po povoljnim cenama za New York i Toronto.

   

Olympic Airlines

Nacionalna kompanija Grčke. Osnovana 1930.

   

Hungarian Airlines

Malév Hungarian Airlines , je glavna avio kompanija Mađarske. Malev je postao članica Oneworld alijanse 2007 godine

   
© copyright Design Studio29